YOGA

"Hoe stiller je wordt,
 hoe meer je kan horen"

YOGA,

iedereen die een tijdje yoga of meditatie beoefent is het wel eens. Je voelt aan den lijve dat yoga kalmeert, ontspant, herstelt en je hernieuwde energie en kracht geeft. Maar het is meer dan alleen een fysieke inspanning. De inmiddels vele wetenschappelijke onderzoeken bewijzen de mentale en fysieke vooruitgang. De voordelen van yoga beoefenen zijn eindeloos!

Soms heeft het een tijdje nodig voordat je over de drempel bent. Maar heb je de juiste motivatie, een passende yogavorm, een fijne docent en natuurlijk je eigen mindset gevonden, dan werkt het zelfs verslavend!

Bij FLOOW Yoga Health Studio willen we je dichter bij jezelf brengen. Zonder prestatie en perfectionisme ga je voelen wat je lichaam en geest ECHT nodig hebben. Misschien wil je chronische klachten verminderen of juist ontladen van de werkstress... of is het toch juist het mentale stukje waaraan je wilt werken?

Je bent van harte  welkom!Voor wie is Yoga..

Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd, fysieke en mentale conditie. En om mee te doen hoef je niet eens ervaring te hebben of lenig te zijn. Ben je een beginner of een ervaren yogi, wij staan voor je klaar!

Soms is het even zoeken naar de yogavorm die het beste bij je past, maar je kunt diverse lessen uitproberen. Yoga is niet prestatie gericht en is waardevol op elk niveau en elke leeftijd.

Voordelen

5 Feiten over Yoga

Yoga versterkt je immuunsysteem

Yoga heeft een gunstige invloed op je humeur

Yoga werkt verjongend

Yoga vermindert angst en stress

Yoga verbetert je kwaliteit van leven

Onze missie en visie 

Al vroeg in ons leven worden we geprezen als we inspanning leveren. Er wordt ons geleerd dat inspanning loont. Maar juist in de ontspanning herstelt ons lichaam en geest optimaal. 

Yoga en meditatie zou een mogelijkheid kunnen zijn om deze balans te vinden of te bewaren. Het is een manier om dichter bij jezelf te komen. Wij doen onze uiterste best om een veilige omgeving te creëren waarbij je naar eigen wens deze reis kunt maken.
Wilt u meer weten over abonnementen, strippenkaarten en prijzen

LESROOSTER

Lesvormen

Yin Yoga

Yin Yang Yoga

Easy Flow  Yoga

Yin Yoga

De Yin Yoga les staat wekelijks een aantal keren op het lesrooster. Yin Yoga is een langzame vorm van yoga, voornamelijk zittend en liggend. De houding wordt enkele minuten zonder spierspanning vastgehouden. Daardoor werk je in de diepere lagen van je lichaam, zowel fysiek als mentaal. Iedere houding is gekoppeld aan meridianen, organen en emoties. Je voelt soms discomfort tijdens de houding, en juist dan ontstaat de magie. Je leert opnieuw om naar jezelf te kijken, soms gaat dit gepaard met emoties die vrijkomen, doordat je ruimte maakt. Yin Yoga werkt helend zowel fysiek als mentaal. Je oefent in niet oordelen en je leert om je aandacht naar het hier en nu te brengen. Zeer geschikt voor elk niveau!

Yin Yang Yoga

Een Yin Yang yogales richt zich op het versterken van je spieren, kracht opbouwen rekken en strekken. Het bindweefsel versoepelen gebeurd vooral in het Yin gedeelte van de les. Het is een les waarin je fysiek uitgedaagd wordt maar ook het gehele lichaam tot rust komt. Het Yin gedeelte focust zich vooral op zittende en liggende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever en bestaat vaak uit staande houdingen, waarbij gelet wordt op ademhaling, beweging en uitlijning. Zowel in de Yin als de Yang houdingen krijg je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken. De les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.  

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een rustige en soms intensieve yogastijl die is afgeleid van de Ashtanga yogavorm. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam afwisselend en is de les voor gevorderden of degene die wat meer uitdaging in een les zoeken. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling. De easy flow is creatief op zoek naar de juiste balans in de yoga! Voor gevorderden of yogi's die lichamelijk uitgedaagd willen worden.

Restorative  YOGA

Restorative Yoga

Restorative Yoga betekent letterlijk 'Herstellende Yoga' of 'Vernieuwende Yoga' 
Het is bedoeld om in een diee ontspanning te komen en daardoor het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken. Dit doe je onder andere door middel van het gebruik van props (yogablok en kussens) en de houdingen die je langer vasthoudt. Soms wel 10-15 minuten. Zo leer je om je spieren te ontspannen en over te geven aan de zwaartekracht. Je krijgt een gevoel van overgave en daardoor mag je emotionele ongemakken en fysieke ongemakken volledig toelaten. Je kunt deze vrom van yoga zien als een diepte ontspanning, maar misschien ook als leermoment voor lichaam en geest dat je niet altijd hoeft aan te staan. Soms begeleiden we met klankschalen en muziek. Soms verblijven we in stilte. Voor beginnende en ervaren Yogi een heerlijke les.

Yin intensive

Yin Intensive

Deze intensieve vorm van Yin Yoga gaat een  stapje verder. Intensiever dan de 'gewone' Yin Yoga, met houdingen die uitdagender zijn en langer worden vastgehouden.  Yin Yoga is een rustige, meditatieve, intense vorm van yoga. Het is een hele bijzondere vorm van yoga, anders dan alle andere vormen waarbij je van je spieren gebruikt maakt, gaat het bij deze vorm juist om het ontspannen van spieren en kom je daardoor dieper, bij het bindweefsel. Ook stimuleert Yin Yoga de meridianen waardoor het energetische blokkades op kan heffen. Doordat je lang in een houding blijft word je geconfronteerd met mentale en emotionele weerstand. Yin Yoga Intensive is bedoeld voor gevorderden of degene die klaar is de diepte in te gaan. Zowel fysiek als mentaal.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap'. Het is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als je hoofd weg. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savasana, zo comfortabel mogelijk, onder een dekentje. Tijdens een Yoga Nidra les leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is de bedoeling dat je je laat begeleiden en de controle volledig loslaat. De diepe vorm van ontspanning is zeer geschikt voor burn-out, stress reductie en slechte slapers. Maar om te genieten of jezelf op te laden ben ook je meer dan welkom!

Yoga Docenten

Maudi Caris

Yin yoga Docente

Maudi heeft een fulltime job als casemanager dementie. Hierin kan ze veel voor anderen betekenen en dat geeft haar energie. Ze is een echt buitenmens en wandelt graag met hond in de natuur. Ze reist graag en houdt van andere culturen. Yin Yoga zorgt ook voor haarzelf, dat ze de verbinding weer mag voelen en dat ze met Yin Yoga goed voor zichzelf kan zorgen. En juist de  verbinding met jezelf is wat Maudi jou tijdens haar ontspannende Yin Yogalessen laat voelen. Met haar rustige en duidelijke stem begeleidt ze jou bij het voelen wat er NU is. Zonder oordeel. Uit het hoofd in het lichaam. Maudi zul je wisselend vinden in onze studio, aangezien ze invalt als iemand niet kan. Maar inmiddels heeft ze ook een geweldige Yin Yoga les op donderdagmiddag voor mantelzorgers van partners met dementie. Wil je hier meer over weten? Mail ons!Yvette van der Ven

Hatha Yoga Docente


Yvette geeft al enige tijd les in de actieve maar milde Hatha Yoga. Haar rustige maar duidelijke begeleiding geeft je de ontspanning waarnaar je zoekt, maar ook het vertrouwen dat de meer intensere houdingen ook vloeiend en met vertrouwen verlopen. Elke woensdagochtend kun je Yvette vinden in de studio!

Mireille Huyskens

Yin yoga Docente

Mireille is zelf met Yin Yoga in aanraking gekomen in een tijd dat ze het heel hard nodig had. Andere dingen hielpen niet genoeg, maar Yin Yoga hielp en helpt mij, vertelt Mireille om los te laten en met hernieuwde energie weer de deur uit te gaan van de studio. Ze hoopt jou hetzelfde gevoel te geven in haar lessen, door een fijne sfeer te creeren, haar rustige stem en elke week een ander thema dat bij jou past. Zodat jij in dat moment kan zijn en daar dezelfde rust vindt.
Mieke Heinen

Yin yoga Docente

Mieke woont samen met haar man, kinderen en hond in Weert en heeft in 2014 haar eerste stappen op de yoga mat gezet. Als fervent hardloopster en racefietster was het een hele uitdaging om deze stap te zetten. De stijfheid van het hardlopen en vooral de hardheid in prestatie kwam sterk naar voren. In 2018 maande het lichaam haar letterlijk tot stilstand d.m.v. een hernia en daarna een gescheurde meniscus. Yin yoga werd voor haar de uitkomst. Rust, stilstaan bij wat er gebeurt in het lichaam en geest. Ze geeft met passie les, om datgene te delen wat haar drijft. "Je gebruikt je lijf niet om in de houding te komen, maar je gebruikt de houding om in je lijf te komen". Mieke ontvangt je graag in haar wekelijkse les en vindt ze het leuk om je te verassen met nieuwe kennis en mogelijkheden.Sarah kwam op haar 16e in aanraking met meditatie en yoga. Het werd een rode draad in haar leven en kon het vaak op uitdagende momenten integreren in haar leven. Door het volgen van opleidingen en trainingen werd de kennis verdiept. Verschillende yogastijlen werden verkend, van Vinyasa flow, Yogalates, Prana Flow, Yoga Nidra en Yin Yoga. En bij de Yin Yoga kwam ze thuis. Na diverse opleidingen in Yin Yoga werd dit ook haar expertise. Het is de Taal van lichaam en geest. "Ik was er lang naar op zoek, maar bij Yin Yoga voelde ik pas echt" Ze breidde haar kennis uit met coaching en zelfbewustzijn. De taal van het lichaam heeft een sterke communicatie. Tijdens haar lessen zul je ook de verdieping kunnen ervaren die yoga je mag brengen. Laat je verassen en voel je welkom!

Sarah Caris

Eigenaar en docente